Забороняю використовувати інформацію з цього сайту в соціальних мережах, а також мережі інтернет без посилання на адресу сайту!!!             

           


                                                                         Гібриди

 

                             В цьому розділі надано помологічний опис гібридів.

 

Номер мобільного телефона - МТС - 0660457599

Електронна пошта - sadovod303@ukr.net

Viber: +380660457599

Пітомніководи: Завізіон Руслан Петрович, Завізіон Марина Петрівна.

 

 

Плумкот. Плуот. Апріум. Гібриди. Помологічний опис сортів. Саджанці і живці.

Перелік сортів: Апріум, Апрісалі (Aprisali), Бірікокколо Гігант ді Будріо (Biricoccolo Gigante di Budrio), Бірікокколо Сусінкокко (Biricoccolo Susincocco), Кот-Н-Канди (Сot-N-Candy)

 

 

Апріум - гібрид, отриманий в Zaigers Genetics в Модесто, Каліфорнія (США) в результаті схрещування колоновидної сливи Імперіал і абрикоса відомим селекціонером Флойдом Зайгером. Апріум генетично складається на 75% з абрикоса і на 25% з сливи.

Дерево слабо- або середньоросле (висотою до 2,5 м).

Плоди середнього розміру, масою (40-50г.), кулясто-овальної форми, одномірні. За зовнішнім виглядом плід нагадує абрикос, але без опушення.

Шкірочка гладенька, блискуча, як у сливи, помаранчева, на сонячній стороні плоду спостерігається яскравий рожево-червоний румянець.

М'якоть помаранчева, середньої щільності, дуже соковита при повному дозріванні, солодка з апельсиновим присмаком, і незвичайним приємним ароматом, відмінного смаку. Аромат і смак насичено абрикосовий, нагадує апельсин.

Кісточка середнього розміру, від мякоті повністю не відокремлюється.

Частково самоплідний сорт.

Цвіте в пізні терміни. Квітки в період цвітіння не уражуються зворотніми весняними заморозками.

Швидкоплідний сорт. Вступає в пору плодоношення на 2-3-й рік після садіння в сад. Плодоношення щорічне, щедре.

Дозрівають плоди - 25 липня - 5 серпня. Зірвані недозрілі плоди, добре дозарюються при кімнатній температурі, при цьому підвищуються їх смакові якості.

Зимостійкість дуже висока, даний сорт добре адаптований до кліматичних умов України. Витримує морози до -28°С.

Грибковими хворобами і шкідниками уражується слабо. Моніліозом уражується слабо. Плоди не гниють на дереві.

Транспортабельність плодіів хороша в недозрілому стані. Перезрілі плоди погано транспортуються.

Товарність плодів висока.

Сорт добре адаптований до наших кліматичних умов.

Вживаються плоди у свіжому вигляді, а також для технічної переробки (джем, варення). Для сушки плоди не підходять, тому що дуже соковиті.

Увага!!! Маємо гібрид Апріум в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Апріум в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті гібриди, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.

 


           

Апрібель (Apribel) - сорт апріума дуже раннього терміну дозрівання американської селекції. Отримано сорт від схрещування абрикоса і японської сливи.

Дерево середньо- або сильноросле.

Плоди великі, масою (70-80г.), кулястої або кулясто-овальної форми.

Шкірочка помаранчева, вкрита легким рожевим рум'янцем по всій поверхні плоду.

М'якоть жовтувато-помаранчева, біля шкірочки рожева, щільна, хрустка, середньої соковитості, солодка, хорошого смаку.

Кісточка середнього розміру, гарно відокремлюється від м'якоті.

Дозрівають плоди - 20-30 червня.

Зимостійкість вища за середню.

Стійкість до грибкових хвороб вища за середню.

Товарність плодів висока.

Транспортабельність плодів в стадії технічної зрілості хороша.

Вживаються плоди у свіжому вигляді, а також для технічної переробки.

 


            

Апрісалі (Aprisali) - абрикосово-сливовий гібрид (плумкот - 50% слива + 50% абрикос) німецької селекції.

Дерево середньо- або сильноросле. По габітусу нагадує аличу.

Плоди від середнього розміру до великого, масою (30-60г.), кулясто-овальної  або овальної форми.

Шкірочка легко опущена, гладенька, темнувато-червона, при повному дозріванні - чорно-синя.

М'якоть темнувато-червона, соковита, солодка з легкою кислинкою біля шкірочки, ароматна, смак нагадує наполовину абрикос, наполовину сливу, хорошого насиченого смаку.

Кісточка середнього розміру, від м'якоті відокремлюється частково (наполовину), у деяких плодів взагалі не відокремлюється.

Цвіте в пізні терміни. 

Самоплідний сорт.

Швидкоплідний сорт. Вступає в пору плодоношення на 2-3-й рік після посадки в сад.

Дозрівають плоди - 20-30 липня. Дозрівання неодночасне, розтягнуте, необхідно збирати в 2-3 етапи.

Врожайність висока, щорічна. Для сорту властиве перевантаження врожаєм, що призводить до здріблення плодів. Потребує проріджування завязі.

Зимостійкість висока.

Стійкість до грибкових хвороб висока. Ураження моніліозом незначне, стійкість висока. 

Не вимогливий до умов вирощування.

Транспортабельність і товарність плодів хороша.

Вживаються плоди у свіжому вигляді, а також для технічної переробки.

 

 

 

 

Апріміра (Aprimira) - сорт абрикосово-сливового гібрида середнього або середньо-пізнього терміну дозрівання. Синонім: Miracot. Отримано сорт у 1994 році в результаті схрещування сливи Mirabelle von Herrenhausen і абрикоса Оранж Ред.

Дерево середньоросле, швидко росте, формує компактну крону. Листя видовжене, еліптичне, на кінці загострене.

Плоди середнього розміру, масою (30-40 г.), видовжено-овальної форми.

Шкірочка гладенька, тоненька, міцна, жовтувато-зелена, вкрита рожевим плямистим рум'янцем на сонячній стороні плоду і густим пруіновим нальотом, який легко зтирається.

М'якоть жовтувато-помаранчева, щільна, соковита, з ароматом абрикоса, дуже солодка з медовим присмаком, відмінного смаку.

Кісточка дрібна, гарно відокремлюється від м'якоті.

Самоплідний сорт. Цвіте в ранні терміни, щедро.

Швидкоплідний сорт.

Вступає в пору плодоношення на 2-3-й рік після посадки в сад. Врожайність висока.

Дозрівають плоди - 15-30 серпня. Розтягнуте дозрівання плодів. Не схильні до обсипання, стійкі до розтріскування. Добре зберігаються.

Зимостійкість вища за середню (витримує морози -12,3-17,8°C).

Посухостійкість середня.

Стійкість до грибкових хвороб висока.

Транспортабельність і товарність плодів хороша.

Вживають плоди у свіжому вигляді і для консервування.

 

 

 

 

Бірікокколо Гігант ді Будріо (Biricoccolo Gigante di Budrio) - міжвидовий абрикос, гібрид сливи та абрикоса (50%+50%) італійської селекції ранньо-середнього терміну дозрівання. Плумкот.

Дерево середньоросле, формує кулясто-овальну, компактну крону.

Плоди великі, масою (50-60г.), кулястої форми. Форма плоду схожа на абрикос.

Шкірочка карміново-червона, бархатиста.

М'якоть жовтувато-рожева, м'яка, дуже соковита, ніжна, солодка, ароматна, відмінного смаку. У смаку відчуваються як абрикосові, так і сливові нотки.

Кісточка маленька, повністю від м'якоті не відокремлюється.

Цвіте в пізні терміни. В одних джерелах вказується, що сорт самоплідний, в інших - може запилюватися пізньоквітуючими сортами абрикоса або диплоїдними сливами.

Дозрівають плоди - 5-15 липня.

Зимостійкість середня. Морозостійкість: -15-16°С (інформація з іноземних сайтів). Для південних регіонів України підійде. Для інших регіонів необхідно вивчати.

Стійкість до грибкових хвороб висока.

Гарно підходить для органічного садівництва.

Не вимогливий до умов вирощування.

Увага!!! Маємо гібрид Бірікокколо Гігант ді Будріо в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продаж. Якщо цього гібриду в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продаж і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього гібриду.

 

 

 

Бірікокколо Сусінкокко (Biricoccolo Susincocco) - міжвидовий гібрид, отриманий в результаті природного схрещування абрикоса (Prunus Armeniaca) і сливи Mirabolano (Prunus Cerasifera), італійської селекції ранньо-середнього терміну дозрівання. Плумкот.

Дерево середньоросле, формує пірамідальну крону.

Плоди середнього розміру, масою (40-60г.), кулястої форми.

Шкірочка тоненька, з легким оксамитовим опушенням, рожево-фіолетова (темнувато-рожева).

М'якоть жовта з червоним відтінком, дуже соковита, солодка з кислинкою, ароматна, гарного вишуканого смаку.

Кісточка маленька.

Цвіте в пізні терміни. Потребує запилювачів. В якості запилювачів може бути пізньоквітучі абрикоси, а також один із сортів Бірікокколо.

Врожайність висока.

Дозрівають плоди - 1-15 липня.

Зимостійкість вища за середню. Витримує до -23°.

Стійкість до грибкових хвороб висока.

Не вимогливий до умов вирощування.

Універсального призначення.

Увага!!! Маємо гібрид Бірікокколо Сусінкокко в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продаж. Якщо цього гібриду в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продаж і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього гібриду.

 

 


Кот-Н-Канді (Cot-N-Candy) - сорт апріума середнього терміну дозрівання американської селекції. Отримано сорт в Zaigers Genetics (Модесто, Каліфорнія, США). Різновид апріуму.

Селекціонер: Флойд Зайгер.

Міжвидовий гібрид (Апріум - 75% абрикоса + 25% слива).

За зовнішнім виглядом нагадує звичайний абрикос без опушення.

Дерево середньоросле, формує розлогу крону.

Плоди середнього розміру і великі, масою (50-60г.), мах - (70-80г), кулястої форми. 

Шкірочка жовтувато-біла, вкрита легким червоним рум'янцем на сонячній стороні плоду. В кроні рум'янець може бути відсутнім.

М'якоть світло-жовта, майже біла,  середньої щільності, соковита, при повному дозріванні дуже соковита, ніжна, тане, ароматна, дуже солодка, насиченого відмінного смаку. В смаку присутні нотки нектарину, абрикоса, сливи, ванілі. Дуже високі смакові якості плодів.

Кісточка невелика або середнього розміру, гарно відокремлюється від м'якоті.

Цвіте в ранні терміни.

Самоплідний сорт.

Вступає в пору плодоношення на 4-й рік після посадки в сад. Врожайність висока, щорічна. Схильний до перевантаження врожаєм. 

Дозрівають плоди - 15-25 липня.

Зимостійкість висока.

Стійкість до грибкових хвороб висока. Слабо уражується моніліозом. Плоди схильні під час дощів до розтріскування і загнивання на дереві.

Транспортабельність плодів висока.

Товарність плодів хороша.

Як страховочний сорт при неврожайних роках абрикоса. Гарно переносить погані погодні умови весною під час цвітіння.

Вживаються плоди, як лакомка у свіжому вигляді, а також для технічної переробки.



 


     

            Апримера (Aprimera) - абрикосово-сливовий гібрид. Синонім «Miracot». Отримано сорт в результаті схрещування сливи "Mirabelle von Herrenhausen" і абрикоса "Orangered".

Дерево середньоросле.

Плоди великі, масою (50-60г.), овальної форми.

Шкірочка жовта, покрита рожевим рум'янцем на сонячній стороні плоду і густим пруіновим нальотом, який легко стирається.

М'якоть жовта, щільна, соковита, ароматна, дуже солодка, відмінного чудового смаку.

Кісточка дрібна, добре відділяється від м'якоті.

Самоплідний сорт.

Дозрівають плоди - 20-30 серпня. Дозрівання плодів розтягнуте.

Зимостійкість середня.

Стійкість до грибкових хвороб висока.

В Євросоюзі охороняється законом.

 

 

           Абрикос-алича - гібрид раннього або ранньо-середнього терміну дозрівання.

          Дерево слаборосле, формує розлогу крону під навантаженням врожаю. Висота дерева - 2-2,5м.

          Плоди середнього розміру, масою (20-30г.), мах - (40г.), кулястої або кулясто-овальної форми.

          Шкірочка жовтувато-зелена, вкрита рожево-червоним рум'янцем і блакитно-сизим пруіновим нальотом, який легко зтирається.

          М'якоть жовта, консистенція схожа на аличу, смак на абрикос, дуже ароматна (на відстані відчувається абрикосовий аромат), солодка, шкірочка з кислинкою, гарного (динного) смаку.

          Кісточка невелика, від м'якоті не відокремлюється.

          Вступає в пору плодоношення на 3-4-й рік після посадки в сад. Врожайність дуже висока, щорічна.

          Дозрівають плоди – 20-30 липня. Плоди схильні до обсипання.

          Зимостійкість висока.

          Стійкість до грибкових хвороб вища за середню. Потрібен однократний обробіток хімічними препаратами від грибкових хвороб і шкідників.

          Не вимогливий до умов вирощування.

          Транспортабельність і товарність плодів хороші.

           Вживаються плоди у свіжому вигляді і для технічної переробки.     

Увага!!! Маємо гібрид Абрикос-алича в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Абрикос-алича в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.

 


      

          Нектапріум (Nectarine Prium, Нектаринова слива) - гібрид сливи і нектарина. Отримано гібрид в Англії.

          Дерево середньоросле, міцне, компактне, з великим темно-зеленим листям, яке схоже на звичайних диплоїдних слив.

          Плоди великі, масою (70-100г.), кулястої форми, трішки приплюснуті з вершин, з характерним швом і носиком. 

         Шкірочка хрустка, гладенька, блискуча, тоненька, не кисла, міцна, гарно відокремлюється від м’якоті, темно-бордового кольору, майже чорна, вкрита розкиданими червоними і білими підшкірними цятками, нерівномірно розподіленними по поверхні, з сизо-блакитним пруїновим нальотом.

        Мякоть жовта, з зеленуватим відтінком, щільна, м’ясиста, дуже соковита, ароматна, солодка, з підвищенним вмістом цукру, відмінного смаку.  

        Кісточка маленька, відокремлюється від мякоті.

        Стійкий до зворотних весняних заморозків.

        Врожайність висока, щорічна.

        Дозрівають плоди – 15-20 серпня.

        Зимостійкість середня або вища за середню.

        Стійкість до грибкових хвороб висока.

        Товарність плодів хороша.

        Транспортабельність плодів відмінна.

        Сорт придатний для вирощування в багатьох регіонах України.

Увага!!! Маємо гібрид Нектаринова слива в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Нектаринова слива в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.

 


      

       Персик-слива складний гібрид персика і сливи ранньо-середнього терміну дозрівання.

      Дерево середньоросле, формує компактну, колоновидну крону. Листя нагадує персикове.

      Плоди середнього розміру і великі, масою (70-90г.), мах – (100г.), широко-кулясто-приплюснутої форми ,з гарно вираженим черевним швом.

      Шкірочка глянцева, темнувато-вишнева (бордова), вкрита дрібними, білими, підшкірними точками і незначним сищим пруїновим нальотом.

      Мякоть жовта (янтарного кольору), м’ясиста, щільна або середньої щільності, соковита, дуже ароматна, солодка, високо цукриста, високих смакових якостей з дюшесовим присмаком. В стадії технічної зрілості відчувається терпкість і невелика гірчинка, які зникають при повному дозріванні. Аромат динно-сливовий.

      Кісточка невелика, від м’якоті повністю не відокремлюється.

      Вступає в пору плодоношення на 3-4-й рік після посадки в сад. Врожайність середня, щорічна.

      Дозрівають плоди – 25 липня - 10 серпня. Дозрівання неодночасне, розтягнуте. Лежкість плодів довготривала. Смакові якості поліпшуються при перезріванні плодів 

      Зимостійкість середня або вища за середню.

      Стійкість до грибкових хвороб середня. Потребує 2-3 обробки хімічними препаратами від грибкових хвороб і шкідників.

      Не вимогливий до умов вирощування.

      Для любительського садівництва.

      Вживаються плоди у свіжому вигляді.

Увага!!! Маємо гібрид Персик-слива в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей сорт гібрида і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Персик-слива в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.

 


          

           Черрікос (Cherrykose) – міжвидовий гібрид аличі і чорного абрикоса (P. salicina x P. armeniaca) середнього терміну дозрівання німецької селекції. 

           Дерево середньоросле, формує розлогу крону. 

           Плоди середнього розміру, масою (35-40г.), кулясто-овальної або овальної форми. 

           Шкірочка темнувато-фіолетова, майже чорна. Схожі на чорний абрикос.

           М'якоть вишнева, щільна або середньої щільності, соковита, солодка з легкою кислинкою біля шкірочки, гарного абрикосово-сливового смаку з присмаком клубніки.  

           Кісточка середнього розміру, від м'якоті не відокремлюється.      

          Врожайність висока, щорічна. Схильний до перевантаження плодів. При перевантаженні плоди дрібнішають. 

          Дозрівають плоди - 5-10 серпня. Дозрівання розтягнуте.  

          Зимостійкість вища за середню. Витримує морози до -25°C.

          Стійкість до грибкових хвороб вища за середню. Уражується клястероспоріозом. Потребує захисту хімічними препаратами від клястероспоріозу. 

          Товарність і транспортабельність плодів хороша.

          Невимогливий до умов вирощування.

          Вживаються плоди у свіжому вигляді 

             Увага!!! Маємо гібрид Черрикос в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Черрикос в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.




             Світ Тріат (Pluerry Sweet Treat) - гібрид Плуєрі -  складний міжвидовий гібрид сливи, кличі і черешні американської селекції. В перекладі- Солодке задоволення. Середнього терміну дозрівання. Отримано гібрид компанією Zaigers Genetics в Модесто, Каліфорнія, США. 

              Селекціонер: Флойд Зайгер

Дерево середньоросле, швидко росте, компактне, росте кущем. Листя велике, нагадує персикове.

Плоди середнього розміру, масою (30-50г.), кулястої форми.

Шкірочка тоненька, жовта, вкрита червонувато-бордова рум'янцем, при повному дозріванні темнувато-синя, вкрита білими дрібними цятками по всій поверхні плоду і сизим густим пруіновим нальотом.

М'якоть жовта, соковита, середньої щільності, тане, ароматна, соковита, солодка з легкою кислинкою біля шкірочки, хорошого смаку. За смаком нагадує суміш сливи, груші, персика, дині, з ароматом і домішками інших фруктів. Смак унікальний і неповторний.

Кісточка невелика, від мякоті не відокремлюється.

Цвіте в середні терміни. 

Найкращі запилювачі: Флакон Супреме, Даппл Данді.

Швидкоплідний сорт. Вступає в пору плодоношення на 3-й рік після посадки в сад. Врожайність висока, щорічна.

Дозрівають плоди - 1-10 серпня. Дозрівання неодночасне, розтягнуте. Збір плодів в 2-3 етапи. При повному дозріванні плоди схильні до обсипання.

Зимостійкість висока.

Грибковими хворобами уражується слабо. Моніліозом уражується слабо. Плоди уражуються шкідниками. Спостерігається плодова гниль зв'язана з ураженням шкідниками.

Транспортабельність і товарність плодів висока.

Вживаються плоди у свіжому вигляді, а також для технічної переробки (сухофрукти, консервування, випічка)

Увага!!! Маємо гібрид Світ Тріат в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей гібрид і Вам потрібні саджанці або живці цього гібриду, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього гібриду Світ Тріат в каталогах не має, значить на данний момент часу саджанців або живців цього гібриду не має на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті гібриди, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.