Забороняю використовувати інформацію з цього сайту в соціальних мережах, а також мережі інтернет без посилання на адресу сайту!!!                           


                                                                    Інжирний персик 

 

 

 

       Саджанців інжирного персика  немає.

 

 

 

Сорта інжирного персика. Помологічний опис сортів.

Перелік сортів інжирного персика: Бельмондо,

Бельмондо (Belmondo) - сорт плоского (інжирного) персика середнього терміну дозрівання американської селекції.

Дерево слаборосле, формує широку, розлогу крону. Однорічні пагони досить товсті, на освітленій стороні червоного кольору і жовтувато-зеленого кольору на тіньовій стороні, з короткими міжвузлями і переважно з одиночним розташуванням квіткових бруньок. Бруньки великі, сильно опушені. Листя середнього розміру, ланцетовидної форми, зеленого забарвлення зверху і сірувато-зеленого знизу; черешки з 2-4 великими, овальними, сидячими залозками.

Квітки великі, з сильно увігнутими гофрованими, блідо-рожевими пелюстками; чашолистики з округлою вершиною, голі всередині і середньо опушені зовні; чашкова трубка має форму чаші, коричнево-червона зовні, жовта всередині; зав'язь і частина стовпчика опушені сильно.

Цей сорт персика характеризується досить пізнім терміном цвітіння і високою морозостійкістю квіткових бруньок.

Плоди середнього розміру, масою (100-140г.), дископодібної форми з плоскою втиснутою вершиною і ямкою глибиною 3-5 мм, основа плоска, шов глибокий.

Шкірочка опушена слабо, середньої товщини, щільна, з плоду не знімається, зеленувато-кремова з розмитим крапчатим і штрихуватим рум'янцем від яскраво малинового до кармінового кольору, який займає ¾ поверхні плоду.

М'якоть блідо-кремова, волокниста, щільна, дуже соковита, високоцукриста, майже без кислоти, ароматна, з пряним смаком.

Кісточка маленька - 3-5г., погано відокремлюється від м'якоті.

Дегустаційна оцінка - 4,6 бали.

Врожайність висока.

Плоди дозрівають – 1-10 серпня.

Зимостійкість вища за середню. Морозостійкість квіткових бруньок набагато вище, ніж у звичайних сортів персика.

Основне призначення - вживання в свіжому вигляді, а також для приготування варення, джемів, компотів.

Плоди добре переносять транспортування в стадії неповного дозрівання.

Недоліки:

- слабка лежкість плодів і швидке ураження плодовою гниллю;

- розтріскування шкірки на вершині і розщеплення плодоніжки біля основи.

         Недоліком круглих персиків є те, що чим глибше в м'якоть від шкірки - тим гірше стає смак м'якоті. А ось у плоских персиків, завдяки їх дисковидной формі, шкірка ближче до кісточці, тому і смак виходить більш насиченим.

           Сорт гарно сумісний з підщепою алича.

      Увага!!! Маємо сорт інжирного персика Бельмондо в нашому колекційному саду у вигляді самостійного дерева. Якщо Вас зацікавив цей сорт інжирного персика і Вам потрібні саджанці або живці цього сорту, зайдіть будь-ласка в розділи нашого сайту "Каталог саджанців" і "Каталог живців для щеплення" і подивіться наявність їх на продажу. Якщо цього сорту Бельмондо в каталогах немає, значить на данний момент часу саджанців або живців цього сорту немає на продажу і Ви їх придбати у нас не зможете. Ви можете обрати тільки ті сорта інжирного персика, які є в каталозі і придбати їх в нас!!! Під замовлення можемо виростити Вам саджанці цього сорту.